Madame Mo Konobori

Madame Mo Koinobori

Nieuw in ons assortiment! De Madame Mo Konobori! De Koinobori-traditie is ontstaan ​​uit een Chinese legende die zegt dat de karpers elk jaar, bij de derde maan in de maankalender, tijdens het perzikbloesemseizoen hun reis stroomopwaarts van de Oost-Chinese Zee naar Longmen zouden beginnen, de ‘Drakenpoort’. Hier organiseerde de Hemelse Keizer een wedstrijd onder de karpers die zich aan de voet van de machtige waterval hadden verzameld, waarbij degenen die erin slaagden door de poort te gaan in draken werden veranderd, en degenen die faalden moesten terugkeren naar de zee en het het volgende jaar opnieuw proberen. Daarom wordt de koinobori geassocieerd met moed, veerkracht, een lang leven, vreugde en geluk!

Traditioneel

Uit deze legende zouden de Japanse koinobori zijn geboren, windzakken in de vorm van koikarpers, die tijdens Kinderdag op 5 mei in de wind worden gehesen. Door dit symbolische object moedigen ouders hun kinderen aan sterk en moedig te zijn, en wensen ze hen gedurende hun hele leven geluk, voorspoed, vreugde en gezondheid. Om deze magie van een dag te verlengen, maakt Madame Mo al bijna 10 jaar koinobori van biologisch katoen! In het Westen is de konobori een gelukssymbool voor geboorten geworden!

Konobori zijn in allerlei vrolijke kleuren en prints verkrijgbaar en in 4 verschillende maten. De grote koi staan voor de ouders en de kleine maten voor het kind. Er zijn konobori in traditionele en in moderne designs.

New Gen

Naast een geweldig cadeau staan deze windvangers prachtig ter decoratie in de tuin, woonkamer, kinderkamer of in een mancave. Bekijk het volledige assortiment!